Air France KLM Martinair Cargo introduceert Cargo SAF Programme | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Air France KLM Martinair Cargo introduceert Cargo SAF Programme

Gisteren heeft Air France KLM Martinair (AFKLMP) Cargo het Cargo SAF Programme geïntroduceerd waarmee klanten - expediteurs en verladers - CO₂-uitstoot van zendingen kunnen verminderen. Door deel te nemen aan dit programma investeren zij in de ontwikkeling en het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF) en dragen zo bij aan een schonere toekomst van het luchtvrachtvervoer. Het is het eerste programma binnen de cargosector waarmee op dit gebied structureel door een luchtvaartmaatschappij en haar klanten wordt samengewerkt.

Pieter Elbers - President-directeur KLM: “Het is 8 jaar geleden dat we het KLM Corporate Biofuel Programme introduceerden en sindsdien bouwen we aan een emissieloze toekomst. Ik ben er trots op dat we nu ook onze vrachtklanten eenzelfde, structurele samenwerking kunnen aanbieden. Met Fly Responsibly dat KLM vorig jaar introduceerde, committeren we ons aan het creëren van een duurzamere toekomst voor de luchtvaart. Maar alleen wanneer de hele sector samenwerkt, kan er echt vooruitgang worden geboekt. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europees en wereldwijd verband. De bouw van een SAF-fabriek, de deelname aan Actieagenda Trein en Luchtvaart en de coalitie Clean Skies for Tomorrow zijn daar goede voorbeelden van.”

Meer informatie? Zie deze link.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.