Breed gedragen verklaring voor groen coronaherstel | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Breed gedragen verklaring voor groen coronaherstel

In vijf weken tijd een Green Recovery Statement opstellen en laten ondertekenen door ruim 250 bedrijven. In crisistijd. De Dutch Sustainable Growth Coalition onder leiding van oud-premier Jan Peter Balkenende lukte dat.

Vijf weken resten er voordat de Europese Raad op 19 juni 2020 bijeenkomt om zich te buigen over het COVID-19-herstelplan. Een belangrijk agendapunt is de Green Deal. Kan Europa op een duurzame manier herstellen? Kunnen de miljarden van de COVID-fondsen zo worden aangewend dat ze de energietransitie en ontwikkeling naar een circulaire economie versnellen?

In Frankrijk, Duitsland en Engeland heeft een grote groep bedrijven al publiekelijk verklaard een duurzaam en inclusief herstel te steunen. De Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) wil aansluiten bij deze internationale beweging. Het bedrijfsleven wil zelf ook substantieel bijdragen aan het duurzame herstel en samen met de Nederlandse en Europese overheid investeren in een schone en inclusieve economie. De verklaring krijgt de naam Green Recovery Statement.

Ondertussen is de DSGC een samenwerking aangegaan met Global Compact Network Netherlands (GCNN), MVO Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken om het statement te verfijnen en meer Nederlandse bedrijven achter de verklaring te krijgen. Deze partners roepen eind mei hun leden op te tekenen. In korte tijd stromen de handtekeningen binnen. Veel Groene Groeiers hebben na een oproep van VNO-NCW ook het Green Recovery Statement getekend.

Meer lezen? Zie het artikel onderstaand.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.