CoSta laat corporates en start ups samenwerken | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

CoSta laat corporates en start ups samenwerken

Samenwerking tussen startups en corporates (beursgenoteerd groot bedrijf)  is van belang omdat zij elkaar versterken. Een corporate als een launching customer helpt startups in hun proces van groei en innovatie. Het bedrijf kan de start up ook toegang verlenen tot zijn internationale netwerk. Omgekeerd kan de startup de corporate alert houden op een markt die zich enorm snel ontwikkelt.
 
CoSta Next Level brengt de wereld van corporates dichter bij de startups. Omdat Nederland een hoge dichtheid van corporates per vierkante meter kent, kan het platform een slimmer en duurzamer startup-ecosysteem creëren.
 
Twee tools voor samenwerking
 
1. Corporate Startup Readiness Tool
 Met deze online scan kunnen bedrijven snel en eenvoudig beoordelen in hoeverre zij klaar zijn voor samenwerking. Er is zowel een scan voor corporates als voor start ups. De tool bevat best practices en laat zien wat een bedrijf kan doen als bepaalde voorwaarden voor een succesvolle samenwerking ontbreken.
 
2. Lijst met eerste aanpreekpunten
 Startups vinden op deze lijst de contactgegevens van de medewerker bij een coporate die kan helpen de samenwerking op te zetten.
 
Launching customership
Wanneer startups en corporates samenwerken, kan innovatie worden versneld, kunnen nieuwe businessmodellen worden ontwikkeld en kunnen producten en diensten versneld in de markt worden gezet. Concreet hebben zestien CoSta-corporates samen met nog vier andere bedrijven (PortXL, Vopak, IBM Nederland en TNO) toegezegd binnen één jaar 300 samenwerkingen met startups aan te gaan. Dan kan het gaan om het samen ontwikkelen van een nieuwe product of dienst, launching customer worden van een startup of de distributie van de startup faciliteren.
 
Voor meer informatie: Louise Beduwé beduwe@vnoncw-mkb.nl

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.