De rode draden van de circulaire economie | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

De rode draden van de circulaire economie

Gebrek aan lauching customers, hoge kosten van arbeid omdat circulaire bedrijfsmodellen vaak arbeidsintensiever zijn dan lineaire en de afwezigheid van geharmoniseerde normen en standaarden. Het zijn drie van de vijftien belemmeringen bij circulair ondernemen die door Nederlandse ondernemers, waaronder groene groeiers, zijn aangegeven.

Nederlandse ondernemers zijn de pioniers van de circulaire economie. Zij experimenteren met nieuwe bedrijfsmodellen, ontwikkelen nieuwe producten en brengen innovatieve diensten op de markt. Dit doen zij vooralsnog in een bijna volledig lineaire markt. Hierdoor lopen zij tegen belemmeringen aan die het Versnellingshuis Nederland Circulair! In kaart heeft gebracht. VNO-NCW en MKB-Nederland maken deel uit van het Versnellingshuis. ยป In de notitie 'Rode Draden 2021' vind je niet alleen de belemmeringen maar ook de oplossingsrichtingen. 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.