Doe mee met de Topsector T&U Innovation Prize en win € 25.000, - onderzoeksbudget | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Doe mee met de Topsector T&U Innovation Prize en win € 25.000, - onderzoeksbudget

Heb je als groene groeier een innovatieve startup? En ben je een toekomstmaker die kan bijdragen aan een duurzame tuinbouw? Dan ben jij de ideale kandidaat voor de Topsector T&U Innovation Prize. Aanmelden kan tot en met zondag 15 augustus 2021.

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt groene groeiers uit die werken aan een product of service die bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de kringlooplandbouw, de klimaat-neutrale tuinbouw, het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van voedsel en/of het duurzame watergebruik in de tuinbouw. Bij al deze onderwerpen spelen sleuteltechnologieën zoals kunstmatige intelligentie, robotisering, waterstoftechnologie en ICT een belangrijke rol.

Prijs
Het winnende team ontvangt een kennisvoucher ter waarde van €25.000,- om samen met Wageningen University & Research de oplossing c.q. het concept verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2.500 euro). StartLife biedt het winnende team de mogelijkheid om deel te nemen aan hun acceleratieprogramma voor agrifoodtech startups.

Naast de juryprijs zal er ook een publieksprijs uitgereikt worden, welke bestaat uit € 1.500 en een HortiTech Startup Membership van 6 maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center. Beide winnaars krijgen media aandacht via KAS Magazine ter waarde van € 1500,-. 

Aanmelden
De deadline voor het aanmelden is zondag 15 augustus 2021 -17.00 uur via het aanmeldformulier op www.IMPACT2025.nl. Een deskundige jury van ondernemers en onderzoekers beoordeelt de inzendingen en maakt een top tien van deelnemers die hun idee voor de jury mogen pitchen.

Prijsuitreiking
De uitreiking van de Innovation Prize vindt plaats tijdens het Nationaal Tuinbouw Congres op donderdag 7 oktober 2021 in het Bomencentrum Nederland in Baarn. Drie finalisten pitchen hier hun innovatie voor een deskundige jury. Er zal een interactieve workshop georganiseerd worden door World Startup waarbij innovatieve startups en ondernemers aan elkaar gekoppeld worden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Topsector T&U Innovation Prize op www.IMPACT2025.nl.Neem voor meer informatie contact op met Michiel Roelse, operationeel directeur van TKI T&U, via m.roelse@tkitu.nlof +31 6 51407623.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.