Financiële ondersteuning voor verbeteren bedrijventerreinen | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële ondersteuning voor verbeteren bedrijventerreinen

De provincie Noord-Holland stelt voor 2022 € 550.000,- beschikbaar voor het verbeteren van bedrijventerreinen. Groene groeiers kunnen subsidie aanvragen.

De provincie Noord-Holland stimuleert al ruim 18 jaar de herstructurering van verouderde bedrijventerreinen in Noord-Holland. In die periode is de kwaliteit van honderden hectaren verbeterd.

Gedeputeerde Ilse Zaal: “In 2020 is het volledige subsidiebedrag uitgekeerd. In totaal hebben wij 23 aanvragen gehonoreerd. Bijna alle aanvragen waren gericht op het stimuleren van collectieve duurzaamheidsmaatregelen op bedrijventerreinen zoals het realiseren van voorzieningen op het gebied van energie, grondstoffen en verkeer en vervoer die leiden tot een lagere milieubelasting en/of efficiënter ruimtegebruik.”

Ook in 2022 is het mogelijk om voor het verbeteren van bedrijventerreinen financiële ondersteuning te krijgen. Gemeenten en ondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor het inrichten van een organisatie voor beheer van een bedrijventerrein en het begeleiden en initiëren van duurzame maatregelen. Daarnaast kunnen alleen gemeenten subsidie aanvragen voor het opstellen van regionale en lokale visies voor bedrijventerreinen en kantoorlocaties.

Projecten waarin veel duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen maken grote kans op een subsidie. Denk aan substantiële vermindering van uitstoot van CO2 en/of stikstof en maatregelen voor hergebruik van afval. 

Meer informatie over de Uitvoeringsregeling Ondersteuning Toekomstbestendige Werklocaties 2022 (OTW-regeling) is vanaf 6 januari 2022 te vinden op www.noord-holland.nl.

Op 28 september 2021 organiseerde het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en de stichting IVN Natuureducatie de bijeenkomst ‘Realistisch verduurzamen van bedrijventerreinen’ voor ondernemers, politici en bestuurders op de Klappolder in Bleiswijk. Meer informatie? Zie deze link.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.