Green Planet doet mee aan stikstofuitdaging Groene Groeiers | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Green Planet doet mee aan stikstofuitdaging Groene Groeiers

Met welke innovaties voor het stikstofprobleem komen Nederlandse bedrijven? Daar is het Groene Groeiers netwerk benieuwd naar, dus riep zij haar leden op om oplossingen in te dienen. Ook Green Planet reageerde, met als resultaat dat zij in de week van 5 oktober aan de uitdager mogen presenteren hoe zij denken een significante bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van de stikstofproblematiek.  

Zo’n vijftig Groene Groeiers hebben innovaties voor het stikstofvraagstuk ingediend. De plannen zijn verdeeld in vijf verschillende uitdagingen: bouw, landbouw, industrie, energie en natuur. In de week van 5 oktober presenteren alle deelnemers hun innovatie online aan de uitdager, meestal een groter bedrijf zoals Shell. Een jury met afgevaardigden van brancheorganisaties, bedrijven en universiteiten selecteren de matches tussen oplosser en uitdager. 

Green Planet
Green Planet biedt zowel reguliere, als low- en zero-emission-brandstoffen en -energiedragers aan. Door mensen te informeren over de mogelijkheden, stimuleert het multifuel tankstation hen te kiezen voor een duurzamer alternatief. Dit zorgt voor een flinke verlaging van de lokale stikstofuitstoot. Green Planet wil in de toekomst haar formule graag uitbreiden door op meerdere locaties in Nederland vergelijkbare tankstations te openen. Ook onderzoekt Green Planet op dit moment hoe groot materieel op bouwlocaties duurzamer kan worden ingezet door bijvoorbeeld waterstof te gebruiken.

Presenteren voor de minister
In de week van 12 oktober wordt bekend welke ideeën door de jury als beste worden beoordeeld. Deze ideeën worden in december opnieuw gepresenteerd aan Ingrid Thijssen en de betrokken ministers. De jury kijkt tijdens de presentaties naar meerdere onderdelen, bijvoorbeeld welk idee de meeste kans van slagen heeft en in hoeverre opschaling mogelijk is.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.