Groene Groeier Hydraloop maakt groeispurt | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Groene Groeier Hydraloop maakt groeispurt

Het begon allemaal met een pitch op de matchmakingbijeenkomst van de Groene Groeiers over water in Rotterdam. Op de Hydraloop werd enthousiast gereageerd door de andere innovatieve groene groeiers. Daarna kwam Hydraloop in beeld in de documentaire A Brave Blue World. Toen deze documentaire op Netflix werd uitgezonden in 29 talen, stonden investeerders in de rij. Met een financiële injectie van Niverplast en de Rabobank kan Hydraloop haar organisatie opschalen en sneller inspelen op de groeiende marktvraag. Het bedrijf zal zijn internationale netwerk uitbreiden, nieuwe producten op de markt brengen en zich richten op innovatie. 

Werkbezoek Mona Keijzer bij Hydraloop
Arthur Valkieser, CEO van Hydraloop Systems, kondigde dit aan tijdens een virtueel werkbezoek van staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer. Keijzer: "In januari was ik aanwezig toen Hydraloop werd uitgeroepen tot Best of the Best op CES, de grootste technologiebeurs ter wereld. Ik wist toen al dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat ze de wereld zouden veroveren. En nu gaat het gebeuren, ondanks de economische tegenslag. Voor mij is Hydraloop het voorbeeld van de Nederlandse innovatiefilosofie: een uitvinding die de wereld verbetert en geld en banen in mijn eigen land genereert".

Ideaal scenario
Arthur Valkieser is er trots op dat Hydraloop het vertrouwen van Niverplast en de Rabobank heeft gewonnen: "Er waren andere partijen die geïnteresseerd waren om te investeren. Maar met deze partners zijn we geslaagd in ons ideale scenario: de combinatie van een machinefabrikant en een internationale bank die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Met Niverplast en de Rabobank aan boord krijgen we diepgaande ondersteuning en worden we volledig gefinancierd om onze doelen te bereiken. In totaal gaat het om meer dan een paar miljoen".

Honderden nieuwe partners
Hydraloop ontwerpt en produceert waterrecyclingsystemen voor consumenten en bedrijven. Door het groeiende tekort aan water neemt de vraag wereldwijd toe. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf dit jaar tientallen partners over de hele wereld gevonden die Hydraloop-systemen verkopen en installeren. Met de steun kan Hydraloop nu zijn internationale netwerk uitbreiden met honderden nieuwe partners. Daarnaast breidt Hydraloop zijn organisatie in Nederland en de VS verder uit en zal het zijn productportfolio in 2021 verder afstemmen op de marktvraag. Door de voorbereiding van aanvullende patentaanvragen zet Hydraloop zich volledig in voor innovatie.

Van start-up tot schaalvergroting
De Rabobank ziet Hydraloop als een voorbeeld op het gebied van cleantech. Met haar duurzame systeem won Hydraloop vorig jaar de Rabobank Innovatie-uitdaging in de categorie Circulariteit. David van Lynden, Sustainable Business Developer bij de Rabobank: "Hydraloop heeft zich snel ontwikkeld van start-up tot scaleup. Het waterrecyclingsysteem biedt een geweldige oplossing om het waterverbruik wereldwijd te verduurzamen. Dat is hard nodig, want water is essentieel, zowel als drinkwater als voor de voedselproductie."

Voor meer informatie over Hydraloop, zie deze pitch van Sabine Stuiver, mede-eigenaar Hydraloop. Wil jij als groene groeier participeren in de uitdaging van Hydraloop? Zie deze link.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.