Hoe zet jij je als groene groeier in voor een beter klimaat? | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe zet jij je als groene groeier in voor een beter klimaat?

Op 31 oktober start de internationale klimaatconferentie COP26 in Glasgow. Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, zal aan de conferentie deelnemen en pleiten voor gezamenlijke acties – overheid én bedrijfsleven - tegen de klimaatverandering. Zij wil ook laten zien hoe innovatief en daadkrachtig het Nederlandse bedrijfsleven is in de bestrijding van vervuilende emissies, in het bijzonder CO2. Veel groene groeiers staan wat dit betreft garant voor goede voorbeelden. Wil jij zo’n voorbeeld zijn? Laat het weten en stuur voor 1 oktober een mail naar de programmamanager Annemarie van Oorschot (oorschot@vno-ncwmkb.nl) met een korte toelichting over hoe jouw product of dienst bijdraagt aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Op het goal 13 platform?
De 25 beste inzendingen worden benaderd voor een interview en krijgen een plek op de website van het Goal 13 Platform www.goal13impact.com. Dit platform is vernoemd naar het dertiende duurzame ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties: klimaatactie. Hierop worden activiteiten tegen de klimaatverandering van bedrijven, groot en klein, wereldwijd zichtbaar. Initiatiefnemer van het platform is adviesbureau Deloitte.

Een eventueel interview met jou als groene groeier bestaat uit de volgende vragen:
1. Welke ambities heb je op het gebied van verduurzamen?
2. Hoe maak je impact op goal 13?
3. Wat of wie motiveert je?
4. Tegen welke barrières loop je op?

De verhalen op het platform zijn ook een bron voor statistieken en inzichten. Ondernemers kunnen van elkaar leren.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.