Overslaan en naar de inhoud gaan

Match: Groene Visie en Circulaire Restaurants

Dankzij het netwerk Groene Groeiers zijn Circulaire Restaurants gekoppeld aan mediabureau Groene Visie

CREM, een bureau voor duurzame ontwikkeling, zocht voor een van zijn projecten een ontwerper voor een inspirerende poster. Het project is gericht op de ontwikkeling van Circulaire Restaurants, actief in zowel Haarlem als Rotterdam. Circulaire Restaurants bestaat uit twee koplopergroepen van circa twintig restaurants die gezamenlijk de kansen verkennen om hun bedrijfsvoering meer circulair te maken. Het voorkomen van voedselverspilling speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol, maar is niet het enige aandachtspunt. Zo wordt ook stilgestaan bij circulaire inkoop (van duurzaam geproduceerde, lokale ingrediĆ«nten tot circulaire kleding en rietjes), verpakkingen, het menu, keukenmanagement, afvalmanagement en communicatie. Na de verkenning worden kansen concreet gemaakt met behulp van scans per restaurant, een kookworkshop en match making tussen deelnemers en circulaire initiatieven en aanbieders.

Maar hoe breng je de verkregen kennis op een goede manier over? CREM ging in het Groene Groeiers netwerk op zoek naar een mediabureau en vond daar Groene Visie. Groene Visie zet groene en duurzame projecten in de spotlight, vooral via video en fotografie. 

"Wij kwamen via het Groene Groeiers netwerk bij dit project terecht. Vanuit onze achtergrond in beeldcommunicatie zochten wij een passend team bij elkaar bestaande uit een communicatieconsultant en een grafisch ontwerper en we staan nu in de startblokken voor de ontwikkeling van het design. Het geeft een goed gevoel te weten dat niet alleen je eigen bedrijf, maar ook de klanten dezelfde richting op werken en sustainability hoog in het vaandel hebben staan. Dat brengt toch een bepaalde verbondenheid."
- Anduo Lucia / regisseur en founder Groene Visie 

Voor deze opdracht wordt de visuele expertise van Groene Visie gebruikt om een keukenposter met circulaire tips te ontwerpen en een praktische hand-out met een overzicht van circulaire maatregelen.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.