Match tussen Unilever en Obbotec voor plastic recycling | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Match tussen Unilever en Obbotec voor plastic recycling

In de derde radio-uitzending van het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers vandaag is een match gemaakt tussen Unilever en Obbotec voor plastic recycling.

Unilever heeft twee uitdagingen. Het bedrijf gebruikt dun plastic verpakkingsmateriaal dat niet goed te recyclen is, terwijl er weinig materiaal voor nodig is wat weer wel goed is voor het milieu. Ook zou het graag voedsel in gerecycled plastic willen verpakken, maar de kwaliteit van dit plastic is nog niet hoog genoeg. Groene Groeier Obbotec kan met een nieuwe, chemische technologie een plastic recyclaat van die hoge, veilige kwaliteit maken. Deze technologie moet echter nog uitgebreid getest worden. Testcapaciteit is er in Plant One in Rotterdam. De twee bedrijven besluiten in de uitzending de mogelijkheid van een pilot voor Unilevers verpakkingen te verkennen. Ook Groene Groeier Reflow gaat in gesprek met Unilever. Dit bedrijf verwerkt plastic afval tot grondstof voor 3D-printers.

https://soundcloud.com/newbusinessradio/wereld-zonder-plastic-groene-1

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.