Met matches de stikstofcrisis te lijf | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Met matches de stikstofcrisis te lijf

De tweede radio-uitzending van de Groene Groeiers staat in het teken van de stikstofuitdagingen Bouw en Natuur. Op 9 oktober tussen 11.00-12.00 uitgezonden en hier terug te luisteren.

podcast 20 min

Gasten: 

Gedeputeerde Jeannette Baljeu van de provincie Zuid-Holland, 
Koos Spierings, directeur-eigenaar van Spierings Mobile Cranes,
Ivo Tanis, eigenaar van Buro Regen & Water,
Joost van Gils, bouwbedrijf Heijmans.

Gedeputeerde Jeannette Baljeu van de provincie Zuid-Holland benadrukt dat de bouw in de buurt van natuurgebieden niet voor niets is stilgelegd. Ze wijst op de bescherming van het duingebied van Den Haag waardoor vergunningen voor woningbouw zijn opgeschort. “De uitdaging om oplossingen voor vermindering van de stikstofuitstoot te versnellen, ligt bij ondernemers. Daarom is het Groene Groeiers-netwerk goed, dat de innovatieve oplossingen laat zien. Daarnaast kan de overheid met geld ervoor zorgen dat de markt zich versneld aanpast.”

Tijdens het programma vinden uitdager Heijmans en oplosser Mobile Cranes elkaar. De volledig elektrisch aangedreven mobiele hijskransen kunnen inzetbaar zijn bij de bouwprojecten van Heijmans. 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.