Nieuwe energie bespaartool DEB helpt ondernemers besparen op energierekening | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe energie bespaartool DEB helpt ondernemers besparen op energierekening

Op 28 januari lanceerde Jacco Vonhof, tijdens de feestelijke uitreiking van de EZK Energy Award 2020, samen met Sandor Gaastra, directeur-generaal Klimaat en Energie van het ministerie van EZK, het MKB-Nederland initiatief DEB en de website DEB.nl – de gratis digitale bespaarassistent.

DEB.nl is een online platform waar iedere ondernemer direct kan zien hoeveel euro’s hij of zij kan verdienen door het nemen van energiebesparende maatregelen. Dat wordt per individueel bedrijf berekend. De digitale bespaarassistent geeft vervolgens aan welke sectorspecifieke maatregelen er zijn om dat te bereiken.

Met de lancering van DEB geven MKB-Nederland en het ministerie van EZK een nieuwe impuls aan de samenwerking om duurzame energiebesparing daadwerkelijk in praktijk te brengen. Het initiatief vloeit voort uit de Wet milieubeheer. Die verplicht bedrijven energiebesparende maatregelen te nemen als ze jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas gebruiken. Omdat de mogelijkheden voor energiebesparing ook interessant zijn voor bedrijven die onder de wettelijk verplichte grens blijven, kunnen alle groene groeiers hier gebruik van maken.

Eenvoud en gebruiksvriendelijkheid hebben bij de ontwikkeling van DEB.nl centraal gestaan. Geen juridische teksten of ingewikkeld uitzoekwerk, maar een duidelijke uitleg over maatregelen die voor de onderneming in een specifieke branche gelden. Met direct daarbij wat het kost en oplevert. Plus een advies wanneer je een maatregel het beste kunt laten uitvoeren: zo snel mogelijk of in de loop van de volgende jaren. 

Meer informatie? Zie deze link.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.