Nieuwe MIT-regeling open voor groene groeiers | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe MIT-regeling open voor groene groeiers

Wil je als groene groeier een haalbaarheidsproject uitvoeren om de technische en economische risico's in kaart te brengen van een voorgenomen innovatieproject? Of werk je met andere mkb'ers samen om producten of diensten te ontwikkelen of vernieuwen? Zuid-Holland, de overige provincies en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat stellen ook in 2021 de MIT-regeling weer open voor innovatieve ondernemers.

Er is een gewijzigde regeling van kracht. Vanaf 2021 wordt met deze subsidieregeling aangesloten bij het landelijke Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid. Dat heeft geresulteerd in een nieuw beleidskader voor de MIT-regeling. Onder dit nieuwe kader kan vanaf 20 april 2021 09.00 uur een haalbaarheidsproject worden aangevraagd en vanaf 1 juni 2021 09.00 uur een R&D samenwerkingsproject. Groene groeiers die een project willen indienen, worden geadviseerd met deze inhoudelijke bijstelling van het beleid rekening te houden. Voor de haalbaarheidsprojecten is er ruim €4 miljoen beschikbaar en voor de R&D samenwerkingsprojecten is er ruim €10 miljoen beschikbaar.

Meer informatie over MIT haalbaarheidsprojecten? Zie deze link.
Meer informatie over MIT R&D samenwerkingsprojecten? Zie deze link

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.