Organisaties beloven met Alliantie Klimaatactie 40% CO2-reductie in 5 jaar | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisaties beloven met Alliantie Klimaatactie 40% CO2-reductie in 5 jaar

Nederland pleit in Europa voor een CO2-reductie van 55% in 2030. De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie draagt hieraan bij door bedrijven te helpen zich te committeren aan deze doelstelling. Samen werken zij aan een tussendoel van 40% minder CO2-uitstoot binnen de eigen organisatie in 2025. Organisaties die zich aansluiten worden hierbij bovendien kosteloos begeleid.

Dankzij deelname kunnen organisaties voldoen aan wet- en regelgeving in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs en krijgen zij een streepje voor bij grote duurzame inkopers. Deelname aan de alliantie is dus goed voor het klimaat, goed voor bedrijven en noodzakelijk voor toekomstige generaties.

Praktische hulp bij CO2-reductie
Als deelnemer van de Alliantie Klimaatactie start een organisatie met een globale 0-meting van de eigen CO2-voetafdruk. Met behulp van het online stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen, het handboek 'CO2-neutraal ondernemen – Zo doe je dat!' en veel praktische tips en voorbeelden worden bedrijven geholpen om te besparen. Samen komen zij zo groen en toekomstbestendig de Corona-crisis uit.

Wil jij als Groene Groeier ook deelnemen? Check deze link voor meer informatie.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.