Over ons | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Over ons

Groene Groeiers

Wij zijn ondernemers in Nederland die op een groene manier willen groeien. We willen niet alleen natuur en milieu zoveel mogelijk ontlasten bij onze economische activiteiten, als het even kan, willen we met ons product of onze dienst ook bijdragen aan een betere en leefbare wereld. Daarom investeren we volop in de ontwikkeling van circulaire producten en processen, vergroening van materialen en de energietransitie. De focus ligt onder meer op eco design, hergebruik van producten en materialen, behoud van de waarde van grondstoffen en duurzaam energiegebruik. Voorwaarde is wel sluitende business cases, we zijn tenslotte ondernemers. En we werken samen met andere bedrijven, overheden en kennisinstellingen, want door die samenwerking boeken we snel successen.

We noemen ons Groene Groeiers en vinden elkaar op fysieke bijeenkomsten en in deze digitale community. 

 

Community
De leden van de vijf regionale verenigingen van VNO-NCW en de leden van de brancheorganisaties van VNO-NCW krijgen kosteloos toegang tot het besloten deel van dit digitale netwerk. Ondernemers die geen lid van VNO-NCW zijn, maar wel willen participeren in dit netwerk, kunnen vanwege de coronacrisis tot het einde van het jaar gratis kennismaken.

In het besloten deel kunnen ondernemers andere ondernemers oproepen hen te helpen bij specifieke duurzame en circulaire projecten. Dat ‘helpen’ loopt uiteen van meedenken tot mee-investeren. Ook kunnen ondernemers een uitdaging plaatsen en afval, restwarmte of koelwater vragen of aanbieden, want het afval van de één, kan de grondstof zijn voor een ander.

 

Groene Groeiers is een initiatief van:

Groene Groeiers NVO-NCW Groene Groeiers NVO-NCW Brabant Zeeland Groene Groeiers NVO-NCW Limburg Groene Groeiers NVO-NCW Midden Groene Groeiers NVO-NCW Noord

 

En wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Groene kennis
In het openbare gedeelte van deze community vind je links naar informatie over groene groei. Gerenommeerde kennisinstellingen zoals MVO Nederland, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en IUCN NL (International Union for Conservation of Nature), hebben hun kennis beschikbaar gesteld. Ook zijn er scans en andere handige instrumenten te vinden, evenals een aanbod van workshops en bijeenkomsten.

De provincie Zuid-Holland steunt het netwerk Groene Groeiers met een subsidie.

Meer lezen over het Groene Groeiers netwerk? Zie onderstaande brochure.

Groene Groeiers Brochure

 

 

 

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.