Parade circulaire gebiedsontwikkeling | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Parade circulaire gebiedsontwikkeling

Datum: 26 mei 2021
Tijd: 14.00-16.30 uur

Welke rol hebben belanghebbenden in circulaire gebiedsontwikkeling? Tijdens deze tweede editie van parade door een circulaire Binckhorst  worden ervaringen gedeeld uit verschillende gebieden.

Circulaire gebiedsontwikkeling is een ontzettend brede opgave. Het gaat over het technisch sluiten van materiaalkringlopen en de impact verminderen van de ecologische footprint. Over werkgelegenheid, herverdeling en een prettige leefomgeving. En het gaat ook over samenwerking: tussen bouw en beleid, opdrachtgevers en opdrachtnemers. Maar ook het betrekken van de mensen die er werken, die er recreëren, die er (gaan) wonen. Hoe krijgen zij een stem – of een rol?

Op het programma
Met een combinatie van kennis en kunst biedt de parade je een flinke dosis inspiratie voor circulariteit in jouw bedrijfsvoering of beleid. Gerard Roemers, mede-oprichter wooncoöperatie de Warren, deelt zijn ervaring in het ontwikkelen van duurzame, sociale en blijvend betaalbare woningen – bottom-up, door de bewoners zelf. Neem een kijkje in de keuken van een projectontwikkelaar, waar ontwikkelaar Maaike Perenboom (Synchroon) je kennis laat maken met hun uitgangspunten voor circulair ontwikkelen. Laat je inspireren door onderzoeker Marleen Buizer (WUR), over de inzichten uit het ACCEZ-onderzoek. Ontdek met muziekartiest Josué Amador hoe circulaire gebiedsontwikkeling klinkt. En visueel artiest Ulrike Hahn neemt je mee in het visualiseren van circulariteit.

Aanmelden
Stap in de wervelende show en laat je verwelkomen door Judith Schueler (ACCEZ) en Nico van Hoogdalem (Cirkelstad). 

Wil je meer leren over circulaire gebiedsontwikkeling, in al haar kleuren en vormen? Meld je aan via deze link.

Aanmelden

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.