SDG 11 met stip op 1 bij groene groeiers | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

SDG 11 met stip op 1 bij groene groeiers

Groene groeiers dragen vooral bij aan SDG 11, Duurzame steden en gemeenschappen. Dat blijkt uit een inventarisatie van hun profielen in de community groenegroeiers.nl. Ook zetten zij zich bovengemiddeld in voor SDG 13 Klimaatactie en SDG 12 duurzame productie en consumptie. Van de circa 483 ondernemers in de community hebben 174 (36% procent) in hun profiel aangegeven op welke SDG’s ze impact willen maken.

tabel

In 2015 hebben bijna alle landen van de wereld getekend voor de 17 ontwikkelingsdoelen – ook wel Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd – van de Verenigde Naties. Het streven is deze doelen in 2030 te realiseren. Het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB Nederland heeft de doelen in 2018 omarmd.

Oproep
Ben je groene groeier en draagt je bedrijf bij aan de realisering van de SDG’s, dan kun je dat aangeven in je profiel als je ingelogd bent op groenegroeiers.nl. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, doe het dan direct even (weinig werk). Hierdoor kunnen groene groeiers elkaar gerichter opzoeken en kunnen we als netwerk laten zien hoe we ons inzetten voor een betere wereld. Het aantal SDG’s dat je kunt aanvinken, is onbeperkt.

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.