Stikstofwebinar Groene Groeiers | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Stikstofwebinar Groene Groeiers

Datum: 3 december 2020

Tijd: 17.15 uur - 18.00 uur

De stikstofcrisis vraagt om innovatieve oplossingen. En die heeft het Nederlandse bedrijfsleven! Op 3 december organiseert het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers versnellingstafels voor veertien matches tussen uitdagers en oplossers; matches die ervoor kunnen zorgen dat de stikstofuitstoot en -depositie wordt teruggedrongen in de landbouw, bouw, industrie en natuur. De matches zijn in oktober door deskundige jury’s geselecteerd uit een groep van vijftig matches op basis van de criteria: stikstofreductie, economische haalbaar- en schaalbaarheid. Aan de versnellingstafels schuiven vertegenwoordigers van de overheid, financiële instellingen, kennisinstituten en brancheorganisaties aan om gezamenlijk de volgende stap naar implementatie en/of opschaling te zetten. 

Aansluitend op het programmaonderdeel ‘Versnellingstafels’ vindt online een plenair deel plaats met Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en programma-directeur-generaal Stikstof Hellen van Dongen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Voor dit deel bent u van harte uitgenodigd. Nadat de veertien matches worden toegelicht in een korte video, wordt gesproken over hoe bedrijfsleven en overheid gezamenlijk het stikstofvraagstuk kan aanpakken en belemmeringen voor de innovatieve oplossingen kan wegnemen. 

De online bijeenkomst wordt gemodereerd door Yousef Yousef, voorzitter van het Groene Groeiers netwerk en CEO van LG Sonic. Aanmelden kan via deze link.

Aanmelden

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.