Tool: Marktplaats voor grondstoffen | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Tool: Marktplaats voor grondstoffen

Groene Groeier Saltrex is een online marktplaats die B2B verkopers van en ge├»nteresseerden in overtollige of beschadigde grondstoffen en partijen aan elkaar koppelt met als doel de wereldwijde afvalberg te verminderen. Het Saltrex platform biedt een transparante oplossing voor verzekeraars en hun verzekerden - goederenexperts, rederijen en handelaren - die regelmatig met schade- en restpartijen te maken hebben.

Saltrex is in 2017 begonnen als tender platform voor schadepartijen, waarbij producten of grondstoffen vaak niet meer geschikt waren voor hun oorspronkelijke bestemming (bijvoorbeeld food- en feed doeleinden) en dus met restricties werden aangeboden. Maar steeds vaker gebruiken handelaren het internationale Saltrex platform ook voor restpartijen of partijen waarvan bijvoorbeeld de datum is verlopen. Voor al die goederen wordt een nieuwe bestemming gevonden en verminderen we de afvalberg.

In de afgelopen jaren is er wereldwijd dan ook al ruim 70.000 ton goederen verhandeld via het Nederlandse platform. Zo worden via het platform van Saltrex onder andere regelmatig oplossingen gevonden voor beschadigde en restpartijen koffiebonen, cacao, staal, noten en rijst. 

Saltrex gelooft in duurzaamheid: no goods should go to waste!

Ben je als Groene Groeier geïnteresseerd in Saltrex of kan Saltrex jouw onderneming helpen bij het zoeken van een oplossing? Meer informatie en/of aanmelden? Klik hier.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.