Overslaan en naar de inhoud gaan

Tool: Resilient Society

De provincie Zuid-Holland lanceert samen met WorldStartup het platform ‘ResilientSociety’. Hierop kunnen innovatieve bedrijven oplossingen aandragen voor maatschappelijke vraagstukken die door de coronacrisis zijn ontstaan. Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde Economie en Innovatie: “Met dit platform brengen we die innovatieve bedrijven en maatschappelijke vraagstukken samen.”

Veerkracht gevraagd
Het coronavirus houdt ons land in de greep. Komende tijd zullen Groene Groeiers te maken krijgen met de maatschappelijke en sociale gevolgen van deze pandemie. Reden voor de provincie en de WorldStartup om het al bestaande Startup in Residence-programma tijdelijk anders vorm te geven. In dit programma worden innovatieve bedrijven uitgenodigd om hun vaardigheden, diensten en/of producten in te zetten voor de vraagstukken die door de coronacrisis ontstaan. De provincie zal zelf ook verschillende uitdagingen lanceren en biedt voor passende andere uitdagingen haar netwerk en financiering aan.

Bom-Lemstra: ''De coronacrisis heeft flinke impact op inwoners, ondernemers en organisaties. Het levert nieuwe vraagstukken op. Tegelijk weet ik dat er in Zuid-Holland ontzettend veel innovatieve ondernemers zijn met energie om hier de schouders onder te zetten. Met dit platform brengen we die innovatieve bedrijven en maatschappelijke vraagstukken samen.'' 

Doe jij mee?
Wil jij als Groene Groeier aansluiten bij een project, heb je zelf een vraagstuk of heb je een oplossing? Zie deze link.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.