Tool: Startup in Residence Intergov | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Tool: Startup in Residence Intergov

Na een eerste succesvolle ronde van het Startup in Residence-programma (SIR Intergov) zijn nieuwe challenges gelanceerd waar diverse overheidsorganisaties innovatieve oplossingen voor zoeken. In deze ronde is in het bijzonder aandacht voor enkele corona challenges. In dit programma hebben startups de kans om innovatieve oplossingen uit te werken voor bijvoorbeeld social distancing door het coronavirus en het hoogwaardig hergebruiken van afval. Met de innovaties is niet alleen de overheid verder geholpen, jonge ondernemers krijgen op deze manier een ‘kick-start’. 

Deze ronde kunnen  startups aan de slag met diverse vraagstukken: hoe kunnen we ouderen in verzorgingstehuizen beschermen tegen hittestress? Hoe kunnen we innovatieve oplossingen voor de 1,5 meter samenleving het beste implementeren en testen? En, hoe kunnen we de supply chain van een bouwhubs verbeteren? Bekijk hier alle challenges.

Vanaf 9 juni kunnen startups zich inschrijven op de vraagstukken. Na een selectieprocedure kan een deel van hen aan de slag. Deze groep zal worden begeleid door experts en kan gebruik maken van een trainingsprogramma om hun oplossing te valideren en op te schalen. Ook krijgen ze werkruimte bij de overheid, toegang tot financiering en het netwerk. Wanneer de ontwikkelde innovatie succesvol is, kan de overheid direct hun eerste klant worden.

Aangesloten overheidsinstanties
In het tweede overheidsbrede Startup in Residence-programma gaan Provincie Zuid-Holland, Gemeente Den Haag (ImpactCity), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit en Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de samenwerking aan.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.