Van de voorzitter | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Van de voorzitter

Deze week is de gedeeltelijke lockdown ingegaan, een hard gelag. We realiseren ons dat ook groene groeiers worden geraakt: medewerkers die door corona ziek worden en uitvallen en werkwijzen die je moet aanpassen nu mensen zoveel mogelijk thuis moeten werken en het (internationaal) reizen aan banden is gelegd. Het ergste is misschien nog wel de onzekerheid en gebrek aan perspectief. Toch zijn de beperkende maatregelen nodig om het virus onder controle te krijgen. VNO-NCW heeft een oproep aan al haar leden gedaan om zich aan de coronamaatregelen te houden en het thuiswerken waar mogelijk te stimuleren. Ik ondersteun die oproep uiteraard.

Van het gebrek aan perspectief hebben we gelukkig niets gemerkt begin oktober toen we drie online matchmakingbijeenkomsten over stikstof organiseerden. Bijna vijftig groene groeiers presenteerden hun oplossingen voor de stikstofreductie aan de uitdagers van de industrie, bouw en landbouw. De innovaties waren van hoog niveau en de meeste kansrijk om te implementeren en op te schalen. Het team van de Groene Groeiers zal samen met de uitdagers en de oplossers de komende maanden onderzoeken welke matches tot een business case kunnen leiden.

Ook werkt het team samen met het bureau Schuttelaar & Partners aan nieuwe uitdagingen op het gebied van voedsel en plastic. Bij deze uitdagingen zullen we straks ook weer oplossers onder de groene groeiers zoeken. Dankzij subsidie van de provincie Zuid-Holland kunnen we dit oppakken.

Van belang is dat we op een duurzame manier van de coronacrisis herstellen en de groene groeiers kunnen én moeten daarin een grote rol spelen. Dat de meesten van jullie nu niet bij de pakken neerzitten en doorgaan met innoveren, investeren en presenteren geeft alle vertrouwen in de toekomst.

Yousef Yousef,

Voorzitter VNO-NCW netwerk Groene Groeiers

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.