Van de voorzitter | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Van de voorzitter

Op 19 november spreek ik bij Tedx Amsterdam over de uitdagingen voor scale up bedrijven bij het doorgroeien en geef ik tips aan overheden, investeerders en ondernemers. Ik baseer me op eigen ervaringen met mijn bedrijf LG Sonic, maar ook de verhalen van de groene groeiers zijn een inspiratiebron voor mij. Dat heb ik ook aan koningin Maxima verteld.

Begin september zat ik naast koningin Maxima aan tafel tijdens een diner met de winnaars van de Koning Willem I-prijs.  Ik zit in de jury van deze tweejaarlijkse prijs, de inschrijving is sinds 1 september weer open. De prijs is een bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap en bestaat uit  ‘Oscars’ voor het grootbedrijf, mkb en duurzaam bedrijf. Ik beveel groene groeiers van harte aan zich op te geven, want jullie hebben allemaal een serieuze kans op een onderscheiding. (www.kw1prijs.nl).

Maar dit terzijde. Tijdens mijn Tedx talk gaat het dus om de uitdagingen voor scale up bedrijven die met hun innovatieve product willen opschalen op de internationale markt. Een van de grootste uitdagingen is het vinden van financiers. Tijdens onze financieringstafels begin september merkten we hoe lastig het is investeerders te vinden die het aandurven in nieuwe, duurzame producten of diensten flink wat geld te steken. Want als je wilt opschalen heb je niet genoeg aan een ton, je praat al gauw over miljoenen euro. Gelukkig werden er aan de tafels vervolgafspraken gemaakt tussen groene groeiers en onder meer banken, ontwikkelingsmaatschappen en overheid. Vanwege dit succes willen we vanuit het netwerk meer financieringstafels gaan organiseren. Maar ook wij zijn op zoek naar financiers om dit te kunnen doen, hoewel wij met een paar duizend euro al dik tevreden zijn.

Wil je de activiteiten van het netwerk Groene Groeiers financieel steunen, neem dan even contact op met de programmamanager Annemarie van Oorschot, oorschot@vnoncw-mkb.nl, 06-25002387

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.