Van de voorzitter | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Van de voorzitter

Diversiteit is niet natuurlijk. Het zit niet in onze genen. Het voelt oncomfortabel om samen te werken met iemand die niet op jou lijkt of niet denkt zoals jij. En dan gaat het niet alleen om huidskleur, sekse of leeftijd, maar ook om vaardigheden of manieren.

Je ziet het al op jonge leeftijd in het onderwijs. Nerds, hippies of ondernemende types klitten samen. Het is het instinct, een overlevingsmechanisme: geen risico nemen, kiezen voor het veilige, herkenbare. Dan weet je wat je te wachten staat.

Maar diversiteit is de brandstof voor innovatie. Het voorkomt een tunnelvisie. Bedrijven die op ‘safe’ spelen beperken vernieuwing zodanig dat ze niet zullen overleven in de snel veranderende wereld van vandaag.

Deze boodschap verkondigde ik vorige week tijdens de European Innovation Council Summit 21 en wil ik ook graag aan jullie groene groeiers meegeven. Mochten jullie nog niet met diverse teams werken, stap uit je confortzone, zoek de ‘vreemde eend in de bijt’, probeer hem of haar te begrijpen en laat je uitdagen vanuit een ander perspectief naar zaken te kijken!

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.