Van de voorzitter van het netwerk Groene Groeiers: tien hoogtepunten en een nieuwjaarswens | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Van de voorzitter van het netwerk Groene Groeiers: tien hoogtepunten en een nieuwjaarswens

‘Zoals het nu gaat, houden we het niet vol. Ondernemers niet, jongeren niet, de hele samenleving niet. Daarom werken we met het kabinet en de vakbonden aan een plan hoe de komende anderhalf jaar samen te leven met het virus zonder telkens in lockdown te hoeven.’ Deze boodschap verkondigen Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Jacco Vonhoff (MKB) sinds de persconferentie van premier Rutte afgelopen zaterdag. We willen daarmee aangeven dat we alles op alles zetten om jou als ondernemer perspectief te bieden, afgezien van de inzet voor goede steunmaatregelen.  

Groene groeiers krijgen een belangrijke rol in het economische herstel na de coronacrisis. Dat herstel moet immers op een duurzame manier plaatsvinden. In het recent gesloten coalitieakkoord van het aankomende kabinet is veel geld vrijgemaakt voor de aanpak van het klimaatvraagstuk, de ontwikkeling naar een circulaire economie, het stikstofprobleem en natuurherstel. Stuk voor stuk terreinen waar jullie innovatieve oplossingen van pas komen.

Maar niet alleen op nationaal niveau wordt er geld vrijgemaakt voor verduurzaming, dat gebeurt ook op Europees en regionaal niveau. Recent is bijvoorbeeld de fondsuitbreiding met 64 miljoen euro in Zuid-Holland bekend gemaakt (meer info). De website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een goed overzicht van de nationale subsidies (www.rvo.nl). 

Klik voor het overzicht van de 10 hoogtepunten van het Groene Groeiers netwerk van VNO-NCW en MKB-Nederland in 2021 op onderstaande PDF. We wensen jullie prettige feestdagen en een double green 2022.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.