World Cleanup Day 18 september | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

World Cleanup Day 18 september

Zee├źn en rivieren zijn de levensaders van onze steden en dorpen. Samen met partners en burgers over de hele wereld maken we onze waterwegen schoon. World Cleanup Day (18 september 2021) is een van de grootste bewegingen van onze tijd. En Nederland doet ook mee!

Het probleem
Elk jaar belandt 8 miljard kilo plasticvervuiling in de oceaan. 80% van deze vervuiling komt via rivieren in onze oceanen terecht. Het doel van World Cleanup Day is om het plastic te verwijderen voordat het daar ooit aankomt.

Milieu-impact
De aanwezigheid van plastic in het milieu kan ernstige gevolgen hebben voor ecosystemen. Wilde dieren kunnen verstrikt raken in grotere stukken plastic en erdoor geïmmobiliseerd raken, terwijl kleinere stukken plastic door vogels en waterdieren zoals dolfijnen, schildpadden en vissen als voedsel kunnen worden aangezien.

Waarom rivieren?
Veel rivieren hebben ernstig te lijden onder vervuiling, waarbij plastic een van de grootste boosdoeners is. Om de hoeveelheid plastic vervuiling te beperken die buiten het bereik van inzameling en recycling in onze oceanen terechtkomt, moeten we het verwijderen voordat het daar aankomt. Het voorlichten van mensen, het veranderen van bedrijven en het actief schoonmaken van onze rivieren zijn de meest effectieve manieren om te voorkomen dat plastic in ons milieu terechtkomt.

Wil je als groene groeier meer weten hoe je een NL Waterway Cleanup kunt organiseren? Zie deze link

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.