Zuid-Holland versterkt fieldlabs: €2 miljoen voor testen innovaties Energie & Klimaat | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Holland versterkt fieldlabs: €2 miljoen voor testen innovaties Energie & Klimaat

De provincie Zuid-Holland investeert €2 miljoen in het vervolg van het Innovatieprogramma Energie en Klimaat, dat uitgevoerd wordt door InnovationQuarter. Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om duurzame oplossingen in de praktijk te testen. Het programma Energie en Klimaat versterkt dat aanbod: aan de ene kant door ondernemers te ondersteunen bij het testen van innovatieve en duurzame innovaties, aan de andere kant door de positionering van de Zuid-Hollandse ‘Fieldlabs’ te verbeteren. Groene Groeiers kunnen aanspraak maken op financieringsmogelijkheden middels een voucher.

Focus op 4 thema's
Met haar grote steden, economische mainports en industrie staat de regio voor grote uitdagingen: hoe kunnen we straks duurzaam in de grote energievraag voorzien, welke infrastructuur is nodig, hoe gaan we alle bestaande wijken duurzaam verwarmen, hoe beperken we de CO2 uitstoot van de industrie? Daarom ondersteunt het innovatieprogramma de komende periode toepassingsstudies en tests op deze vier gebieden: verduurzaming van de gebouwde omgeving, grootschalige opwek en opslag van duurzame energie, elektrificatie van de industrie, circulaire grondstoffen in de industrie.

Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde Economie en Innovatie: “Onze provincie heeft toonaangevende kennisinstellingen en innovatieve bedrijven. Zij werken samen aan maatschappelijke oplossingen, onder meer in een uniek netwerk van fieldlabs waar innovaties direct getest kunnen worden. Het innovatieprogramma Energie en Klimaat heeft daar de afgelopen 2 jaar veel aan bijgedragen, met steun van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Wij nemen nu het stokje over om de ontwikkeling van testfaciliteiten voor Nederland én Europa verder te versnellen.”

Voorwaarden
Het Innovatieprogramma Energie & Klimaat is een initiatief van de provincie Zuid-Holland, de MRDH regio, TNO en InnovationQuarter. Het innovatieprogramma steunt MKB-bedrijven, fieldlabs en partners bij toepassingsstudies, fieldlab-tests en praktijktests. 

Meer informatie over het indienen van een project? Zie deze link.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.